Vallei A8, Par 3

De moeilijkste PAR 3 van de Vallei lus. De moeilijkheid ligt hem in de lengte van de hole en hoe de hole oogt. Je hebt namelijk vanuit geel 130 blauw 110 en rood 100 meter met alleen maar heide voor je neus.

Hier is geen ontsnappen aan dus er is maar 1 optie je bal erover heen spelen. De green is voor aan de smalle kant, maar als je achter op de green kijkt heb je een vrij brede maar moeilijke green. Mijn advies is om je bal midden green proberen te spelen ook al staat de vlag voor op de green. Zo lig je namelijk niet in de bunker die slim geplaatst is door de baanarchitect.

Het is een zeer geonduleerde green dus mocht je de green missen aan de achterkant heb je een relatief lastige chip over om toch nog een goede score te maken.

Haal je dit niet omdat het te ver is, zorg er dan voor dat je de bal net over de heide speelt. Hier is een fairway gemaaid, en heb je ook een veilige plaats om je bal te laten landen. Vanuit daar heb je nog een pitch over van ongeveer 40 meter naar midden van de green.