Vallei A9, Par 5

Een juweel van een hole. Deze dogleg PAR5 is een mooie afsluiter voor de Vallei lus. Zorg ervoor dat je deze hole slim speelt. De meeste kans op een goed resultaat zul je hebben als je 2 keer de buitenbocht neemt. Dit geeft je namelijk een mooie uitgangspositie voor je volgende slag. Bereken goed hoeveel meter je kunt slaan want ben jij iemand die ver kan slaan? Nou daar heb je op deze hole niet zoveel aan, Dus verdeel je slagen goed over de hole en maak dan misschien wel een goede beslissing op de tee om geen driver te slaan.

Als je de eerste bocht gehad hebt, kun je het beste de lijn aanhouden van de grote naaldboom links in de bocht. Dit is verstandig omdat je vanuit daar geen last hebt van de inkomende bomen aan de rechterkant van de fairway. Haal je de afstand niet in 3 keer? Geen probleem; je kunt hier de hole ook spelen met 4 of 5 slagen doen. Je wilt namelijk niet in de bomen belanden want dan wordt het heel lastig om nog punten te scoren. Als je de hole gaat verdelen, denk dan vooral ook na of het loont om een driver te slaan. Want een driver heeft immer de grootste afwijking.

De green is een verhaal op zich. Een green met 3 plateaus, een grote bunker links voor de green en een kleine aan de rechter kant van de green. De green loopt van voor naar achter op en dit betekent meteen op dat je achter de green niet wilt missen. Gebeurt dit wel? Dan heb je een hele klus om met een goede score van de hole te komen. Voor de green is genoeg plaats om je bal te spelen. Vanuit daar kun je de green makkelijk aanspelen met een lage chip of zelfs met een putt. Lig je op een plateau waar de vlag niet staat? Maak je maar op voor een avontuurlijke putt. Je zult namelijk altijd een uphill, downhill of sidehill put over hebben.