Vallei A7, Par 4

Een scherpe dogleg naar rechts. Een redelijk eenvoudige hole voor de longhitters.

Kun je de bal over de bunker heen slaan (wit 205 geel 190 blauw 180 rood 135 oranje 65) dan heb je een goede ingang naar de moeilijke green. Er is ook nog een mogelijkheid om de bal over de knotwilg te spelen. Dit is wel een slag die enig risico met zich meebrengt. Als de bal niet ver genoeg is, kom je in de problemen met je 2e slag. De green is namelijk vanuit deze hoek minder makkelijk aan te spelen.

Je hebt water en een bunker voor je die voor je visuele plaatje minder makkelijk maken. Staat de vlag achter op de green dan heb je een kleine 10 meter om je bal te stoppen.

Zoek je de hoek van de dogleg op? Dan heb je een stuk vriendelijker 2e slag over. Dan heb je geen last van het water en kun je vrij makkelijk naar voorkant green spelen. Als de vlag voor op de green staat heb je kans op een birdie. Staat hij achterop dan is het een knappe prestatie als je een PAR maakt.

Krijg je op deze hole 1 of zelfs 2 slagen mee? Ga dan geen onnodig risico nemen. Vanuit de gele tee hoef je maar 3 keer een slag van 90 meter(vanaf rood 70 meter) te spelen en dan ben je ook op de green. Zo breng je jezelf niet in gevaar en hebt een hele goede kans op een goed resultaat op deze hole.