Heide C2, Par 4

In het baanboekje lijkt er slechts een hele lichte knik in deze dogleg te zitten. Toch, vanaf de blauwe, de gele en de witte tees is de bocht in deze hole vrij groot. De spelers die goed een fade kunnen slaan zijn hier misschien licht in het voordeel, dan kan je met de bocht mee slaan en maak je een grotere kans om de fairway te raken. Vanaf de achterste tees kan je overwegen om de hole wat af te snijden en over de knotwilgen te slaan, maar in het geval van de witte tee, wordt die hoek goed bescherm door een grote beuk die aan de rechterkant van de tees staat.

Daarnaast zou het niet de eerste keer zijn dat mensen die proberen af te snijden verrast worden door de knotwilgen of de grote eik die aan de rechterkant van de fairway staan. Mocht het je gelukt zijn om goed in de fairway te komen, dan heb je de keuze: sla je de volgende slag over het water heen, of laat je de bal vóór het water? Als je ervoor kiest om de slag naar de green over het water te spelen, dan zijn er kleine, maar o zo verraderlijke bunkers aan beide zijden van de green.

Voor het merendeel van de mensen die op deze hole 1 of meerdere slagen mee krijgen is het zeker verstandig om de bal voor het water te laten, om zo een slag naar de vlag over te houden van tussen de 50 en de 80 meter. Op die manier maak je een grote kans op een 5 en misschien maak je zelfs wel een 4!