Anderstein

Bomen, diverse heesters en water: enkele karakteristieke elementen die golfers tijdens het spelen van een ronde op Golfclub Anderstein regelmatig zullen tegenkomen. Een uitgebreide flora en fauna maakt deze baan bijzonder, evenals de unieke ecologische ligging: deels op de Utrechtse Heuvelrug en deels in de Gelderse Vallei.

De karakteristieken die de natuurlijke omgeving kenmerken, zijn door de architecten Jol en Van Aalderen bij de aanleg van de golfbaan goed bewaard. Voor de derde lus van negen holes is het originele heidelandschap met zandverstuivingen van een eeuw geleden zoveel mogelijk teruggehaald.

Op landgoed Anderstein, waar de baan deel van uitmaakt, is honderd jaar een boerenbedrijf gevestigd geweest. Inmiddels heeft de agrarische bestemming plaats gemaakt voor een meer natuurlijke invulling van het landgoed. In dit kader is de vroegere boerderij met stallen omgebouwd tot sfeervol clubhuis met riant terras, waar men onder meer kan genieten van het uitgebreide aanbod van Grand Café De Stallerij.

Een 27-holes baan kan niet zonder oefenfaciliteiten. Op de driving range, putting greens en zes korte oefenholes kunnen spelers zich naar hartelust (verder) in het spel bekwamen. En dat is nodig, want ondanks alle charme en historie die de holes omringen, blijkt Anderstein in de praktijk geen makkelijke baan om te spelen. Kortom Golfclub Anderstein biedt alles wat een golfer zich wensen kan.