Vallei A5, Par 5

Dit is de moeilijkste hole van de Vallei lus: een Par5 met gebruiksaanwijzing! Speel door de hele hole heen de bal veilig. Links is voldoende ruimte want rechts ligt een grote bunker. Heb je een goede ligging dan lijkt het verstandig om richting de linkerkant van de fairway te gaan. Maar daar ligt, midden in de fairway, een kleine bunker; rechts is meer ruimte maar de slope is wel richting de sloot. Goed opletten dus!

Lig je niet in een van de hindernissen, dan zou ik voor veilig kiezen en de rechterkant van de green aanspelen. Daar heb je geen last van het water en de grote bunker links voor de green. Je kunt nu de hole redelijk risicoloos uitspelen. In het minste geval rest een chip en hoef je niet meer over het water.

Kijk goed naar de green! Hij loopt af aan de linkerkant richting het water + bunker en aan de rechterkant naar een collection area. Er zijn twee plateau’s in deze green. Lig je op het verkeerde plateau? Speel dan je eerste putt dicht bij de hole. Ga niet voor de hole, dan is een twee putt een knappe prestatie.

Speel je hier een 6 of 7? Dan heb je een goed resultaat behaald.