Vallei A3, Par 4

Een relatief korte PAR 4, met een groot risico om over de boom rechts te spelen. Raak je de boom, dan heb je een zeer lastige slag naar de green met de vele bomen voor je neus. De boom staat op 220 meter van de witte tee, 180 meter van de gele tee, 170 meter van de blauwe tee en 160 meter van de rode tee.
Kies je de veilige weg en mik tussen het 150 en 100 meter paaltje in, het ideale punt om naartoe op te lijnen met rechts en links een ruime marge om op de fairway te blijven.

Haal je de green niet in twee keer? Sla de eerste slag net over het water, de tweede slag ruim langs de bomen en de derde naar de green. Verdeel je slagen, met 100 meter per slag ben je in drie op de green!

De green is een verhaal op zich. Zichtbaar zijn de twee plateaus. Het lage gedeelte is het kleinst en er ligt een grote bunker rechtsvoor. Weet waar de vlag staat! De pinpositie bepaalt de tactiek van aanspelen. Het advies is: speel altijd over die bunker heen. Achter de bunker is de green nog ongeveer 20 meter lang. Ben je er niet zeker van richting de juiste zone te spelen? Sla de bal links van de bunker en maak van daaruit een twee putt.