Heuvelrug B7, Par 5

Gele (blauwe) en witte afslagplaats
In sommige opzichten is Heuvelrug 7 een zeer heroïsche hole.

Als de afslag ver genoeg is, kan de green in 2 slagen worden gehaald. Echte helden slaan zeker 230 meter carry en komen ver genoeg vanaf de gele tee, om een tweede schot naar de green over te houden van ongeveer 225 meter. Geen probleem! Heren vanaf de witte tee: er is vanaf de tee 245 meter carry nodig om af te snijden. De fairway is op dat punt ongeveer 20 meter breed.

Sla je minder dan 230 meter carry: om een goed tweede schot te hebben is het handig om ruim voor de bomen aan de linkerkant van de fairway te blijven met een afslag rond de 200 meter. Vervolgens is het tweede schot eenvoudig. Lijn op naar het linkse berkje en speel ongeveer 140-150 meter. Het is goed om de laatste 125 meter rechts naar de voorgreen te spelen. De bunkers zijn minder in het spel en voorbij de vlag spelen is op deze green geen pretje. Tactiek redt de score: Heuvelrug 7 blijkt een zeer strategische hole te zijn! Op de fairway blijven is veel waard: een bal naast de fairway kost je snel een slag.

Rode afslagplaats
Vanaf de rode afslagplaats is de route hetzelfde: een afslag van 170-180 meter geeft een goede basis voor een par.

Oranje afslagplaats
Vanaf de oranje tee ziet de hole er ineens heel anders uit. Volg de fairway door steeds een ijzer rechtdoor te spelen: een freeway hole is een stuk eenvoudiger te spelen. Met 4 slagen van ongeveer 90 meter lig je op de green: dan putt je zelfs voor par!