Vorige pagina

Biologische bestrijding engerlingen op Anderstein

Op Golfclub Anderstein zijn grote vluchten van de rozenkever waargenomen. De Ridder BV, verantwoordelijk voor het dagelijks onderhoud op deze golfbaan, houdt de laatste jaren de populatie nauwlettend in de gaten.

Een effectieve bestrijdingsstrategie kan alleen ontwikkeld worden wanneer bekend is welke vluchten plaatsvinden en van welke keversoort de engerling is. Door middel van feromoonvallen en het kritisch oog van de greenkeepers worden de vluchten vastgelegd. Nu ook dit jaar weer is gebleken dat de engerlingenpopulatie voor problemen kan zorgen, is besloten om de engerlingen op een biologische manier te bestrijden.

Goede samenwerking
Voor een effectieve bestrijding is een goede samenwerking tussen golfbaan, aannemer en leverancier noodzakelijk. Monitoring vooraf is cruciaal om zo het ideale toepassingsmoment te bepalen. Gerard Schoenaker (Projectleider Golf & Sport bij De Ridder): ‘Daar zijn we als team erg scherp op geweest. Daarnaast moet de toepassing plaatsvinden met juist afgestelde apparatuur op het juiste moment van de dag. Ook is het van belang dat de toe te passen nematoden in goede conditie worden aangeleverd. De samenwerking met Vos Capelle heb ik hierbij als zeer kundig en prettig ervaren.’

Meer informatie? Lees het volledige verhaal op de website van Vos Capelle.