thumb image

Baan in winterstand

20 november 2019

GC Anderstein is in winterstand. In onderstaande informatie leest u wat dit inhoudt.

Tees
In deze winterperiode kan van de gele, rode en oranje tees gespeeld worden. De teemarkers zijn voor of achter op de tee geplaatst. Het is de bedoeling dat spelers tussen de teemarkers of maximaal 1 stoklengte achter de teemarkers afslaan. De rest van de tee wordt aangemerkt als GUR.

Tijdelijke greens
Bij nachtvorst willen we de baan zolang mogelijk bespeelbaar houden met gewone greens. De komende periode zal bij nachtvorst steeds 1 lus open zijn met tijdelijke greens (in afwachting van keuring). Spelers met  trolley’s of soms alleen met draagtassen kunnen dan alvast op die lus  de baan in. De andere lussen zijn gesloten totdat de greenkeepers de baan hebben herkeurd. Wanneer de rijp verdwenen is kunnen, na herkeuring door de greenkeeper,  deze lussen open en kan er op deze lussen gespeeld worden op gewone greens. De lus met de tijdelijke greens blijft de hele dag op tijdelijke greens staan.

Ook bij mooi zonnig weer kan de baan nog niet bespeelbaar zijn omdat delen nog bevroren  zijn  of juist ontdooien. Het betreden van de baan zou langdurige schade met zich meebrengen en dit is dus de reden, dat de baan dan gesloten blijft tot nader bericht.

In het weekend  na 10.30 uur blijft de situatie zoals het is, de vlaggen worden dan  niet verplaatst.

Qualifying?
Een lus is qualifying zolang er op gewone greens gespeeld kan worden. Wanneer er 2 of meer tijdelijke greens zijn per lus van 9 holes is de lus niet Qualifying.

Oefengreens
Tijdens de winterperiode is er één oefengreen geopend. Bij rijp, in geval van een herkeuring of wanneer in de baan alle lussen op tijdelijke greens staan , is de oefengreen ook gesloten.

Toiletten en watertappunten
De toiletten en watertappunten worden afgesloten zodra de beregeningsinstallatie is drooggeblazen.


Lees nu